10 порад по отриманню візи в США

Десть порад, які допоможуть вам підготуватися до співбесіди у консульстві США.

  1. Заздалегіть зробіть фото, заповніть анкету та сплатіть збір. Запис у консульство США проводиться тільки онлайн. Черга один-два тижні. Рішення по візі виноситься одразу, паспорт ви отримаєте впродовж 5 робочих днів. Єдиний офіційний сайт для подачі документів – https://ceac.state.gov/genniv/
  2. Все що потрібно на співбесіду – діючий закордонний паспорт, роздруковане підтвердження на запис і про всяк випадок збережена квитанція про оплату. Купувати авіаквитки або бронювати готель не потрібно, цього немає в переліку вимог.
  3. В очах консула – ви потенційний мігрант. Доведіть свою прив’язанність до України. Ціль співбесіди – виявити чи не зібрались ви нелегально мігрувати. Тому вам потрібно довести, що тут у вас добра робота, тривалі стосунки будуть плюсом, родичі на утриманні будуть плюсом, нерухомість також буде плюсом.
  4. Брехня – ваш ворог. Співробітники консульства дуже хороші психологи. Вони можуть задавати безглузді питання або по кілька разів питати одне й те саме. Мета – виявити брехню. Тому якщо ви не знаете відповіді краще так і кажіть – не знаю, ще не дивився, організацією поїздки займається мій друг. А найкраще – підготуйтесь заздалегіть. Вас точно будуть питати про маршрут, мету поїздки, ваш бюджет та плани.
  5. Можуть бути дивні питання. Консул може спитати скільки коштує проїзд в громадському транспорі в тому місці, куди ви їдете або яка там буде погода. Будьте готові до таких питань. Часто питають чи купували ви квиток на літак. Логічною відповіддю буде, що плануєте це зробити у разі отримання візи. Вивчіть маршрут, приблизні ціни, погоду та знайте ваш денний бюджет.
  6. Запрошення від друзів, родичи або інші докази того, що у вас є куди їхати грають проти вас. Якщо ви їдете на відпочинок, не просіть друзів, що проживають в Америці робити для вас запрошення. Це зайвий раз доводить, що вам є до кого їхати, отже потенційно ви можете лишитися в Штатах.
  7. До дівчат більше уваги, тому наявність постійного партнера та довготривалих стусунків тут є плюсом. Це можна вказувати в анкеті але бути готовими до того, що вас можуть спитати щось про вашу половинку. Наприклад, ім’я його матері, де він працює, тощо. Навіщо? Це знову перевірка на брехню.
  8. Якщо ви їдете компанією – краще подаватися гуртом. В очах консула це виглядає надійніше, адеж ватагою складніше влаштуватися-притулитися в Штатах, ніж одинаку, що вирішив нелегально мігрувати.
  9. Залишіть зайві речі вдома. Всередину консульства не пускають навіть з ключами від машини. Уся техніка та металеві предмети не допускаеться в середину.
  10. Не хвилюйтесь 🙂 вам просто зададуть кілька питаннь і омріяна віза на 10 років у вас в кишені!

Покрокова інструкція заповнення анкети http://usa-info.com.ua/visa/kak-samomu-zapolnit-formu-ds-160

Бажаємо успіхів та крутої подорожі!