Як орендувати авто для подорожі за кордоном

В останні роки самостійний туризм починає набирати все більших обертів. І мова тут йде зовсім не про економію. Вибираючи самостійно маршрути, локації та цікаві місця, ви побачите значно більше, ніж може запропонувати вам туристичний оператор. Але самостійне пересування на незнайомій місцевості передбачає наявність постійного транспортного засобу під рукою та ось тут нам на допомогу приходить незмінна і вкрай популярна у світі послуга оренди прокатного автомобіля за кордоном.

Варто визнати той факт, що в усьому світі мандрівники з досвідом давно перестали реагувати на прокат авто як на дивовижну послугу. У цілому ряді країн це взагалі сприймається як невід’ємна частина запланованого шляху. Але що потрібно знати пересічному мандрівнику перш ніж брати машину на прокат? Сьогодні ми розберемо найбільш важливі аспекти всієї вашої орендної пригоди та порадимо як уникнути головного болю при оренді авто за кордоном.

оренда авто за кордоном в європі для подорожі вартість правилв

 

Терміни оренди авто за кордоном й супутні проблеми вибору

Всі давно звикли до того, що чим раніше бронювати квитки на переліт, або номер в готелі, тим дешевше нам обійдеться оренда автомобіля в Європі. З орендою авто справи йдуть трохи інакше. У світі існує з пів дюжини спеціалізованих фірм, які надають автомобілі в оренду і приблизно половина з них працює за принципом: “чим раніше, тим дешевше”, а друга половина надає найбільш привабливу ціну “тут і зараз”. Все залежить від вашого індивідуального вибору того, чи іншого орендодавця. Перед тим, як вибрати кого-небудь, не забудьте підписатися на новини офіційного сайту компанії. За допомогою розсилки досить часто надходять ексклюзивні пропозиції зі значно зниженими цінами на поточний клас авто, або аналогічна ціна на авто класом нижче.

 

Приховані платежі та страхування

Це одна з найбільш витратних частин вашої подорожі. Велика частина компаній, що надають автомобіль в оренду за кордоном, візьмуть з вас суму застави, яка буде утримуватися під час вашої експлуатації автомобіля. Але майте на увазі — далеко не всі компанії (особливо великі) готові брати суму застави у вигляді готівки. Власник воліє утримувати цю суму з вашої картки. І тут є свої нюанси — завжди запитуйте з якого балансу банк-партнер компанії буде утримувати ту, чи іншу суму. Часто вона блокується не з дебетового, а з кредитного рахунку.

Відносно страхових платежів потрібно знати одну фундаментальну істину: якщо пропонують страхувати від усіх ризиків, то треба обов’язково страхувати! Більшість компаній “ховають” страхові платежі в тіло орендної суми. Завжди запрошуйте інформацію про те, що входить у вашу страховку і домагайтеся того варіанту, щоб вам надали повне страхування, але тільки в тому випадку, якщо доплата за дану послугу буде співвідносна з адекватністю.

авто в оренду закордоном що потрібно знати

 

Чим доросліший — тим краще

Не забувайте про те, що одним з найбільш важливих умов надання автомобіля в оренду є ваш вік і стаж водіння. Якщо ви подорожуєте компанією, довірте підписання договору найбільш досвідченому водієві у групі. Так ви зможете заощадити на всіх платежах, починаючи від самої вартості оренди, закінчуючи страховими відрахуваннями.

 

Орієнтуйтеся на чужий досвід

Обов’язково читайте в інтернеті відгуки та коментарі інших мандрівників. У кожної з компаній можуть бути абсолютно різні неприємні особливості при наданні автомобіля в оренду: чи то приховані платежі, про які ви дізнаєтеся безпосередньо перед підписанням договору, чи то пред’явлення претензій на фіктивні несправності автомобіля після його здачі. Вчіться на чужому досвіді та уникайте шахрайських компаній.

 

Відстоюйте власні права

Компанії, які надають автомобілі в оренду, досить часто люблять додавати до переліку абсолютно непотрібні вам послуги. За ці “додатки” вам потім доведеться платити. Уважно читайте представлений на підпис договір і вимагайте прибрати з нього непотрібні вам пункти (додаткові страховки та інші виплати при можливих непередбачених обставинах). Представник компанії швидше скаже вам, що це стандартна форма договору і видалить непотрібні вам пункти, ніж буде доводити протилежне. Але таким чином ви значно зменшите кінцеву вартість оренди авто.

як орендувати авто машину за кордоном в подорожі

 

Завжди розраховуйте доцільність

З власного досвіду можу заявити про те, що далеко не завжди оренда авто виправдана. Враховуйте всі витрати, обов’язково уточніть вартість палива в тій, чи іншій країні, оцініть необхідність пересування саме автомобілем і завжди ретельно готуйтеся до майбутнього подорожі. Це найкраще, що ви можете зробити для вашої ідеальної відпустки.

Де шукати авто в оренду за кордоном?

При пошуку авто в оренду, рекомендуємо мета пошуковик по усіх прокатних станціях Rentalcars.com. Він допоможе порівняти ціни та обрати кращий варіант за допомогою різних фільтрів.

Ось приклад бронювання авто на 3 доби у Римі в пік сезону:

оренда авто за кордоном в європі скільки коштує ціна

 


Де шукати житло у подорожі?

Де ще шукати дешеві авіаквитки?

  • Kiwi.com  – зручний пошук перельотів по лоукостам
  • Tickets.ua –  пошук авіаквитків, жд та автобусів
  • Skyscanner.com – пошук та відслідковування цін на авіа
  • TripMyDream – пошуковик по знижкам авіакомпаній

Корисні сервіси у подорожі:

  • GoEuro — зручний пошуковик трансферу в ЄС: автобуси, перельоти, потяги та електрички.
  • Rentalcars.com –  найбільший пошуковик по сервісам аренди автомобілей
  • Потрібен поліс страхування в породорож?  Замовити онлайн зі знижкою.
  • Затримали або відмінили рейс? Отримайте до 600€ компенсації через AirHelp.

Підписуйтесь на Telegram канал Ветер Дует та першими отримуйте повідомлення про знижки та акції.