Укрзалізниця тимчасово відміняє повернення квитків через інтернет

З 15 грудня 2018 року по 15 січня 2019 року діятимуть обмеження на послуги повернення квитків через інтернет та оформлення групових заявок. Укрзалізниця запроваджує такі правила, щоб не допустити спекуляцій, зловживань з квитками та уникнути штучного дефіциту у період новорічно-різдвяних свят

Про це повідомляє сайт підприємства.

За даними Укрзалізниці, значна кількість квитків викуповується через інтернет у перші хвилини відкриття продажу, а потім значна їх частина повертається у продаж перед відправленням поїзда, це свідчить про те, що квитки оптом викуповуються для їх подальшого перепродажу. Щоб уникнути зловживань, з 15 грудня по 15 січня через онлайн-систему продажу квитків проїзні документи можна буде лише придбати. Для того, щоб їх повернути, необхідно буде звернутися до залізничної каси.

Також діятимуть обмеження щодо оформлення групових заявок на пасажирські перевезення. В Укрзалізниці визначили, що в період підвищеного попиту групові замовлення квитків можна буде оформлювати лише за наявності вільних місць у додаткових поїздах.

Такі обмежувальні заходи вперше були запроваджені у минулому році та стали ефективними у боротьбі зі зловживаннями.

Також, раніше Укрзалізниця повідомила про старт продажу квитків на всі пасажирські поїзди, що відправляються з 9 грудня 2018 року. Наразі пасажири можуть купити квитки  з датою відправлення до 20 грудня 2018 року включно.

На поїзди, що відправляються після 20 грудня, продаж буде відкрито до 5 грудня 2018 року.  Квитки можна буде придбати за допомогою онлайн-сервісу Укрзалізниці booking.uz.gov.ua та в залізничних касах.

В компанії запевняють, що найближчим часом оголосить про призначення додаткових поїздів на новорічні та різдвяні свята. Цього річ планується призначити близько 30 пар таких поїздів. В основному вони курсуватимуть у напрямку зимових курортів України, зокрема до Івано-Франківська, Ужгорода, Львова, Чернівців.

Читайте також: Як знайти квиток на потяг Укрзалізниці

Теги: