Нетиповий Будапешт: чого точно не можна пропустити у столиці Угорщини

Будапешт – це місто фестивалей. Коли б ти не приїхав, обов’язково буде щось відбуватися: фестивалі пива та вина, різдвяна ярмарка, «Будайський гурман» (щорічна демонстрація всього найсмачнішого, що є в Угорщині), фестиваль танцю або якийсь арт-фест. Головне, не пропустити Sziget – головний музичний фестиваль в серпні.

У співпраці з DreamHostels підготували гід по цікавих куточках Будапешту:

1. Invisible Exibition (Kis Rokus utca, 16) – інтерактивна виставка, яку відкрив німець, що хотів розповісти світові, як живе його сліпа дружина. Потрапляючи на захід, тобі надають можливість відчути себе незрячою людиною на вулиці або в приміщені. Тебе запрошують в темний зал, де гід допомагає тобі орієнтуватись у просторі. Також, є можливість повечеряти або побувати на дегустації вина у повній темряві. Зареєструватись для участі або дізнатися більше інформації можна на сайті виставки.

Фото з галереї сайту

2. Острів Маргіт (Margitsziget) – острів на Дунаї, розташований в центрі міста між двома частинами угорської столиці — Будоюі Пештом і з’єднується з ними мостами Маргарити та Арпада. Весь острів – це зелений парк, де можна не тільки прогулятись, а й позайматись на тренажерах, взяти в оренду двомісний велосипед або каяк і поплавати по Дунаю. У вихідний день ідеальним місцем для відпочинку стане комплекс з 5 басейнів і двох саун. Деталі дивись на сайті.

Фото з галереї TripAdvisor : див.посилання

3. Vajdahunyad Castle (парк Varosliget) – поряд зі знаменитої купальнею Szechenyi ти побачиш дійсно казковий замок зі смішною назвою Вайдахуняд.

У 1896 році в ході підготовки до святкування 1000-річчя здобуття угорцями батьківщини, його збудували з дощечок, фанери та пап’є-маше до виставки. Він мав входити до 21 найзнаменитіших замків Угорщини. Та після закінчення урочистостей замок розібрали, однак він настільки полюбився місцевим жителям, що було вирішено звести його на тому ж місці в камені. Ідеальне місце для повільної прогулянки.

4. Instant (Akácfa utca 49-51) – це найбільш андеграундний клуб в місті. Тут 8 барів, 4 танцювальні майданчики, тераса та 26 кімнат. Щоночі грають кілька класних ді-джеїв у різних музичних напрямах. До речі, в Будапешті справжні веселощі починаються лише близько години ночі, тому не зловживай напоями та дочекайся початку реальної вечірки. Вхід до закладу вільний. Про заходи які відбуваються в Інстант можна почитати на офіційній сторінці у facebook.

Фото з фейсбуку закладу

5. Urania (Rákóczi út, 21) – унікальний національний кінотеатр, що є водночас культурним центром та діє як інститут. Щотижня тут проводять класні фестивалі, частину фільмів показують англійською мовою. Та якщо на твій візит в Будапешт нічого не випадає, можна просто зайти, щоб побачити неймовірний інтер’єр, а також випити чашечку кави в кафе на другому поверсі. Про всі заходи, що відбуваються, можна дізнатися на офіційному сайті кінотеатру.

Фото з сайту кінотеатру

Ще краще познайомитись з містом можна на халявній екскурсії з Free Walking Tours, старт о 10.30 і о 14.30 на площі Vörösmarty, біля фонтану.

Цей матеріал створено за підтримки партнера – європейської мережі хостелів Dream Hostel.