Укрзалізниця виплатила першу компенсацію за поломку нового експресу в Бориспіль

2 грудня, Укрзалізниця виплатила першу компенсацію пасажиру у розмірі $550 через поломку нового експресу з Центрального вокзалу м.Київ до аеропорту “Бориспіль”.

Постраждалим виявився українець Даніель Беккер, який працює в Астралії та через поломку поїзда запізнився на свій рейс в Мельбурн.

Я ночував у друзів біля метро Вокзальна. Ось чому і вирішив їхати новим експресом. Після цього вранці мені викликали машину додому, привезли в «Укрзалізницю».  Я написав заяву, і мені видали повну вартість квитка в гривні за курсом продажу.  Я їх обміняв на $550. Потім машина з водієм, яких надала “Укрзалізниця”, відвезла мене в аеропорт”, – розповів пасажир в інтерв’ю hromadske.ua.

Відомо, що 1 грудня експрес який прямував по дорозі в аеропорт Бориспіль  зламався на другий день після запуску регулярного сполучення. Внаслідок поломки поїзд простояв більше години у полі за 5 км від летовища. В результаті час у дорозі замість заявлених 38 хвилин склав близько 2 годин. Деякі пасажири, боячись запізнитися на рейси, зістрибнули в поле і пішли по снігу в бік аеропорту.

Ми виїхали об 11:01 з вокзалу, мали прибути через 37 хв, але досі на підʼїзді. До аеропорту 5 км, і ось уже 12:15, а ми досі стоїмо”, –  розповів кореспондент “Громадського”.

Більше дивіться у репортажі hromadske.ua:

Укрзалізниця детально розслідує причини технічної несправності, що виникла, та докладе максимуму зусиль для неповторення прикрої ситуації. Змушені також вчергове нагадати пасажирам, що у погодних умовах, що склалися, свої поїздки слід планувати завчасно та брати до уваги можливі форс-мажорні обставини», – додали у компанії.

Дотепно, що вранці 1 грудня в.о. Укрзалізниці Євген Кравцов радив людям їхати в аеропорт експресом, аби уникнути заторів.

Є порада: якщо збираєтесь в аеропорт – то їхати треба лише «Kyiv Boryspil Express». Ціна від сантиметрів снігу на дорогах не залежить – фіксовані 80 грн. Таксисти сьогодні просять у 5 разів дорожче – від 400. Почніть подорож не у заторах“, – писав він.

Читайте також: Оприлюднено графік руху експресу Київ-Бориспіль.