Гід святковими фестивалями і подіями України

За традицією, незалежно від шару снігу на вулицях, грудень знаменитий початком передноворічної метушні в будь-якому українському місті. Скласти список покупок до різдвяного столу, купити подарунки рідним, від душі наїстися мандарин ще до покупки ялинки, і в сотий раз переглянути улюблені новорічні фільми – і це навіть не третина справ.

Разом з сервісом пошуку попутників BlaBlaCar ми пропонуємо додати в ваші календарі декілька фестивалів, які пройдуть в українських містах в грудні і допоможуть вам зануритися в атмосферу свята.

Фото з unsplash.com

На Різдвяні та Новорічні свята всі ми любимо з’їздити в гості до батьків, родичів і друзів. Щоб вчасно виїхати і зустріти Різдво і Новий Рік у колі рідних, BlaBlaCar рекомендує автовласникам заздалегідь опублікувати поїздки, щоб попутники могли забронювати вільні місця і зі спокійною душею готуватися до вихідних.

Як їздити з попутниками 

 

Закарпатський фестиваль пряників

Де: Ужгород

Коли: 13- 15 грудня 2019

Фестиваль пряників 2018 2019

Фото unsplash.com

Маленьке, але від цього не менш гарне місто Ужгород запрошує всіх бажаючих на фестиваль пряників. Тому якщо ви вже запланували поїздку містами західної України, обов’язково додайте Ужгород до свого списку. На гостей чекають майстер-класи, дегустації та покупки цікавих подарунків. Буде чим зайнятися і сім’ям з дітьми, адже організатори готують фото-зони і майстер-класи для наймолодших гостей.

 

Відкриття головної ялинки країни

Де: Київ

Коли: 19 грудня 2019

Фото depositphotos.com

Який же Новий Рік без ялинки? У цьому році вогні головної ялинки країни засвітяться 19 грудня, напередодні Дня Святого Миколая, в історичному центрі Києва. Під час відкриття зіграє Національний Академічний Оркестр. Як і в минулому році, різдвяні та новорічні активності будуть проходити на Софійській та Михайлівській площах і Володимирському проїзді. Навколо ялинки спорудять зони для ярмарків, активностей та ігор, фотосесій і декількох фудкортів.

 

День Святого Миколая

Коли: 19 грудня 2019

На День Святого Миколая чекають всі – і діти, і дорослі. Безліч подарунків, солодощів і впевнене відчуття того, що скоро Різдво і Новий Рік. До свята готуються і міста.

У Києві напередодні свята відкриється святковий ярмарок. Впродовж декількох років поспіль він проходить на Софійській та Михайлівській площах в центрі міста. В цьому році додаткові ярмарки відкриють на Контрактовій площі, а поруч спорудять сцену для музичних виступів.

День святого миколая в києві

Фото depositphotos.com

До свята в Великій Лаврської Дзвіниці практично весь грудень буде працювати Резиденція Святого Миколая. Саме там можна буде написати листа Миколаю, побувати в його “кабінеті” і заглянути до спеціально спорудженої альтанки бажань.

День Миколая відсвяткують і в Національному музеї Пирогово. Гостям обіцяють цікаву екскурсію, де розкажуть про старовинні різдвяні і новорічні традиції, а також в програмі цікаві ігри, танці та розваги для дітей.

На вихідних 15-16 грудня відбудеться свято вуличної їжі “Просто Їжак” в Чигирині Черкаської області. На свято “До Миколая – в Миколаїв” запрошують жителі Миколаєва. У святкову атмосферу зануриться і Львів. Площу Ринок вже почали прикрашати гірляндами і вогниками, а через пару днів почнеться різдвяний ярмарок. Біля театру традиційно відкриється Резиденція Святого Миколая, де діти зможуть познайомитися зі Святим Миколаєм і отримати набори солодощів в подарунок.

День Святого Миколая святкуватимуть і інші міста України: Чернівці, Івано-Франківськ, Кам’янець-Подільський, Харків.

 

Етнографічний фестиваль “Маланка-Фест”

Де: Чернівці

Коли: 15 січня 2020

Фото depositphotos.com

Цієї зими пройде вже восьмий фестиваль “Маланка-фест” у Чернівцях, і запросить жителів і гостей з Івано-Франківська, Львова, Тернополя, Києва та інших міст України. Цей фестиваль – єдиний в Україні, де можна дізнатися про старовинні гуцульські, румунські, молдавські, бессарабські і звичайно ж українські традиції, яких дотримуються на Буковині вже близько 100 років. Раніше люди вірили, що в момент, коли один рік змінюється іншим, на землю приходять духи предків і богів. Щоб згадати про ці легенди і традиції, мешканці Західної України переодягаються в різноманітні образи і створюють справжню атмосферу свята.

 

Червене вино 2020

Де: Мукачево, Закарпатська область

Коли: 10 – 14 січня 2019

Фестиваль червоного вина Мукачево 2019

На Закарпатті є кілька фестивалів, відомих на всю країну, серед них – Фестиваль домашнього вина “Червене вино”. Щорічно на початку січня Мукачево запрошує всіх бажаючих відсвяткувати Старий Новий Рік в компанії кращих виноробів Західної України, а також сусідніх країн – Молдови, Хорватії і Словаччини. Спеціальна дегустаційна комісія обере переможців цього року, а гості зможуть насолодитися атмосферою свята, обрати і придбати смачні види закарпатських сортів вин на ярмарку.

Цей матеріал створено за підтримки партнера сервіса пошуку попутників BlaBlaCar