Улюблені консерви королеви Вікторії або який сувенір привезти з Португалії

Португалія – ​​популярний напрям в усі сезони. Сюди щорічно приїжджають понад 13 мільйонів туристів. Для тих, хто їде в цю теплу країну вперше, ми підібрали кілька цікавих фактів і топ-5 кращих небанальних сувенірів.

Країна коркового дерева

які суверніри привезти з португалії лісабону фото

Фото depositphotos.com

Більша частина всіх вироблених у світі дубових пробок роблять саме в Португалії. Для португальців коркове дерево – це культ. У крамницях і на ринках можна знайти безліч речей з пробки: кепки, гаманці, тапочки, сумки, чохли для окулярів. Якщо вважаєте, що це приманка для туристів з серії консервних банок з повітрям з Ялти – ви помиляєтесь. Місцеві самі користуються такими гаманцями. Вони відзначають, що вони набагато довговічніші та екологічніші.

До речі, про консерви …

 

Улюблені консерви королеви Вікторії

Португалія консерви сувеніри де купити в лісабоні

Фото depositphotos.com

Консервні магазини в Португалії за настроєм, стилем і декором можна порівняти з магазинами Roshen в Києві. Відразу і не зрозумієш, що на поличках не шоколадні упаковки, а справжні консерви з тунцем, сардинами, осетрами й іншими видами риб. Тут можна знайти улюблені консерви королеви Вікторії, Деніал Рекліфа, ДіКапріо та інших відомих в усьому світі особистостей. Ціни кусаються. За баночку консерви доведеться віддати Є8. Але не поспішайте. Як кажуть самі португальці – важливий склад. Він скрізь однаковий: риба, олія, сіль (за виключенням сардин в томатній пасті або з прянощами). Головна особливість португальських консерв в тому, що їх склад і найчастіше дизайн упаковки не змінювався з початку виробництва. Такий собі особливий вінтажний сувенір. Купити дешевшу та анітрохи не гіршу за смаковими якостями упаковку консерв, можна в супермаркеті. Ціни від Є0,60 і до Є3.

 

Косметика, якою користуються ВСІ

косметика португалія суверніри що приезти

Фото simbiotico.eco

Перше, що кидається в очі – особлива любов португальців до старих вінтажних речей. Вона помітна навіть в косметичних засобах. Дизайн упаковки не змінювався з 19 століття. Склад, до речі, теж. Тільки натуральні компоненти. Кокос відчувається не так насичено. Троянда не пахне на весь магазин. Вибрати аромат насправді дуже складно – все запахи схожі на натуральні. Заощадити складно, але можна. Мило можна купити не в централізованих магазинах у два рази дешевше. На зубній пасті та кремі для рук, ми не стали економити й придбали в спеціалізованих магазинах. Варто відзначити, що тут так само великий вибір чоловічої косметики. Так що сувеніри можна знайти для всіх. А завдяки натуральним компонентам, косметика підійде навіть для самої чутливої ​​та алергенної шкіри.

Плитка для будинку

Плитка португалія азулежу сувенір де купити що приезти на згадку

Фото depositphotos.com

Так-так … Ви все правильно прочитали. У Португалії дуже популярна спеціальна барвисте облицювання будинків, яку називають азулежу. Її можете купити в якості підставки під гаряче або як магніт. Це, мабуть, найнетиповіший магніт з усіх, які ми бачили.

Квіткова сіль

Португалія квіткова сіль де купити сувеніри

Фото depositphotos.com

Це, якщо дослівно. Солончаки знаходяться в португальській Венеції – Авейро. Купити упаковку солі можна в будь-якому супермаркеті. Повірте, це не поганий сувенір. Її солені властивості набагато більш насичені за українську. Таким чином, ви набагато економніше будете її використовувати. Флер де сіль збирають з самих верхівок солених пірамідок. І в цьому її головна цінність. Її використовують одночасно як харчову і як косметичну.

 

Одним з головних символів Португалії заведено вважати півня і ластівку. І якщо з першим птахом є логічна історія, то чому ластівки – не пам’ятають навіть місцеві. Сувенірні магазини насичені дрібничками і красивими статуетками у вигляді цих птахів. Але нічого оригінального ми, на жаль, не змогли знайти. Звичайно, наш список можна змінювати і доповнювати. Привезете ви портвейн або джінжу, місцеві солодощі або рецепти національних страв – вирішувати вам. Завжди спогади найважливіше. І не важливо, будуть ці спогади висіти магнітом на холодильнику або стояти у вигляді баночки з океанським пісочком на підвіконні.