В Амстердамі демонтували знак “I amsterdam”, через те що він занадто індивідуалістичний

Згідно рішення міської ради Амстердама, було демонтовано знак “I amsterdam”, після того як його звинуватили у просуванні “масового туризму”. – пише Dezeen.

Одне з найгарячіших місць в самому Амстердамі , популярні червоні та білі букви зі слоганом “Im amsterdam”, які розміщувались на площі навпроти музею Rijksmuseum в центрі міста, були зняті міською владою на тлі ствердження, що вони занадто індивідуалістичні.

Фото: telegraph.co.uk

Причиною цього стало звернення міського депутата Фемке Роосма, представника лівої партії GroenLinks . Політик стверджує, що знак давав неправильне повідомлення про цінності міста.

“Повідомлення – “я Амстердам” полягає в тому, що ми всі люди в цьому місті. Ми хочемо показати щось інше: різноманітність, толерантність, солідарність. Цей слоган справляє враження про місто, як якоїсь маркетингової історії. Амстердамці хочуть повернути собі місто.” – заявив депутат.

Букви вперше були встановлені в 2004 році як частина міської маркетингової кампанії агентства KesselsKramer , яка мала на меті “відзначити громадян міста у їх різноманітності”.

Знак став настільки популярним, що вдень біля нього робили по шість тисяч селфі. Це призвело критиків до припущення, що люди більш зацікавлені у зйомці фотографій за межами музею, ніж огляду творів мистецтва всередині.

https://twitter.com/Iamsterdam/status/1069544026574110721

Повідомляється, що знак в даний час зберігається для реконструкції, після чого він буде “подорожувати” по місту і навколишньому регіону, створюючи в центрі уваги менш відомі квартали, заходи та визначні пам’ятки.