Лоукости Wizz Air та Ryanair розпочнуть літати з Одеси влітку цього року

Як розповів міністр інфраструктури Володимир Омелян в ефірі
 “Радіо Свобода“, найбільші європейські лоукост-авіакомпанії Wizz Air та Ryanair планують почати виконувати свої рейси з Одеси вже літом цього року.

«Я думаю, що ми зможемо вітати лоукост-авіакомпанії Ryanair і Wizz Air в Одесі вже влітку цього року» – наголосив міністр

Однак, за його ж словами для заходження цих лоукостерів до Одеси – потрібно закінчити ремонтні роботи на летовищі:

«Ми докладемо всіх зусиль, щоб в середині цього року всі роботи з будівництва злітної смуги в аеропорту «Одеса» були завершені. Реалістично до кінця року здати в експлуатацію повністю об’єкт – і злітну смугу, і нові руліжні смуги, які необхідні для функціонування нового терміналу»

Міжнародний аеропорт Одеса

Новий міжнародний термінал аеропорту “Одеса” зможе обслуговувати 1 тис. пасажирів на годину або близько 3 мільйонів на рік. Його площа становитиме більше 30 тис кв. м, що відповідає п’яти футбольним полям.

Тут буде чотири телескопічних трапа і 1300 місць для паркування. Міжнародний аеропорт “Одеса” входить до трійки найбільших аеропортів України. Його пасажиропотік перевищує 1 мільйон пасажирів на рік.

Нагадаємо, що авіакомпанія Wizz air здійснює свої рейси з Києва, Харкова та Львова, Ryanair – з Києва та Львова. Представники компаній вже неодноразово заявляли що вони планують розширити свою діяльність в Україні.

Читайте також:Wizz Air планує відновити свою дочірню компанію в Україні, а також запустить 2 нових прямих рейси в Краків, натомість у Ryanair анонсували відкриття 5 нових рейсів з Києва у квітні 2019.

Джерело: УНІАН