“Ми носимо Кевіна”: історія справжньої дружби

Кевін Чандлер народився зі спінальною м’язовою атрофією, генетичним захворюванням, що впливає на довільний рух м’язів. Він ніколи не міг самостійно ходити. Але влітку 2016 року Кевін розпочав «подорож життя» Європою на плечах друзів як «людський рюкзак», за мотивами якої збирається написати книгу.

Ідея поїздки почалася ще в 2015 році. Знаючи, що більшість маршрутів та пам’яток, які вони хотіли відвідати, не будуть доступними для інвалідних візочків, друзі провели рік, розробляючи план подорожі Європою без інвалідного крісла Кеіна. Вони розробили рюкзак, який дозволив би їм перенести свого друга на спині та тренували сили, необхідні для перенесення 29-кілограмового Кевіна в трьох країнах. У червні 2016 року вони в’їхали на рейс до Парижа, залишивши інвалідний візок Кеіна в Атланті та провели три тижні, досліджуючи міста та сільську місцевість Франції, Англії та Ірландії, «абсолютно не заважаючи на питання доступності». Подорож зблизила друзів та виявилася повною пригод та веселощів, тож вони вирішили не зупинятися і в тому ж форматі відвідали Китай.

Кевін є автором кількох книг та розповідає про своє унікальне життя з інвалідністю. Він також є засновником компанії “We Carry Kevan“, неприбуткової організації, яка прагне переосмислити доступність як спільне зусилля. Його нову книгу, “Ми несемо Кевіна: Шість друзів. Три країни. Без інвалідного крісла” можна буде придбати вже у квітні 2019 року.