Поїзд “чотирьох столиць” планують продовжити до Таллінна

Влітку цього року пасажирський поїзд Київ-Мінськ-Вільнюс-Рига планують продовжити до Таллінна.

Про це повідомляє УНІАН з посиланням на ERR.

Представники Естонської залізниці минулого тижня зустрілися з українськими колегами і отримали огляд результатів проекту поїзда. Українська сторона готова продовжити поїзд до Таллінна. Наша компанія також почала роботу щодо з’ясування місцевого інтересу до проекту“, – повідомила завідувач відділом комунікації Eesti Raudtee Моніка Ліллес.

Зазначається, що компанія Eesti Raudtee хоче залучити місцеві органи самоврядування Естонії до обговорення графіку руху та зупинок потягу.

Також необхідно обговорити графік руху та інші питання з представниками залізниць країн, через які проходить поїзд.  Якщо цей проект виправдовує себе з точки зору всіх сторін, то, за попередніми даними, поїзд може бути продовжений до Таллінна вже на початку літа“, – додала Ліллес.

За словами голови правління “Укрзалізниці” Євгена Кравцова для продовження маршруту до Таллінна є всі технічні можливості:

Раніше естонська сторона, розглядаючи свою участь у проекті, взяла час на аналіз економічної складової проекту, зокрема його рентабельності. Зі свого боку можемо зазначити, що за період курсування поїзд вже перевіз близько 5000 пасажирів, а його середня заповнюваність становить майже 60%, що наочно демонструє привабливість нового проекту“, – зазначив Кравцов

Нагадаємо, пасажирський поїзд №31 Київ-Мінськ-Вільнюс-Рига розпочав курсувати з 29 вересня 2019 року. З 30 січня цього року замість одного разу на тиждень поїзд обслуговує маршрут раз в чотири дні.


Підписуйтесь на Telegram канал Ветер Дует та першими отримуйте повідомлення про знижки та акції.

Де шукати житло у подорожі?

  • Hotelscombined.сom — порівняння цін на готелі
  • Booking.com 
  • Airbnb — оренда апартаментів та кімнат, за посиланням на вас чекає бонус $34 на перше бронювання

Де ще шукати дешеві авіаквитки?

  • Kiwi.com  — зручний пошук перельотів по лоукостам
  • Tickets.ua —  пошук авіаквитків, жд та автобусів
  • Skyscanner.com — пошук та відслідковування цін на авіа

Затримали або відмінили рейс? Отримайте до 700€ компенсації через AirHelp.