Lufthansa судиться з дуже хитрим пасажиром

Одна з найбільших авіакомпаній Європи Lufthansa вже понад 2 роки судиться з пасажиром, який в квітні 2016 року скористався поширеним прийомом для скорочення витрат на переліт – не летіти до кінця стикувального маршруту, а залишитись в місті пересадки. 

Авіакомпанія наполягає на тому, що це є порушенням договору перевезення, і вимагає компенсації через суд €2112.

Спосіб заощадити на перельотах за допомогою стикувальних рейсів досить поширений, дуже часто його рекламують численні сайти з “лайфхаками” на подорожі. Полягає в тому, щоб не купувати квиток на прямий рейс в потрібне місто, а до будь-якого іншого пункту, але з пересадкою в потрібному місті. Потрібно просто вийти в пункті пересадки і не летіти до кінця, таким чином переліт обійдеться дешевше.

Саме таким способом і скористався пасажир, який купив в квітні 2016 року квиток на рейс авіакомпанії Lufthansa з Осло до Сіетла і назад з пересадкою у Франкфурті. На зворотньому шляху не долетівши до Осло, він вийшов у Франкфурті, а потім іншим рейсом Lufthansa полетів до Берліна. Загальна сума його витрат склала €657.

Авіакомпанія звинуватила його в тому, що той навмисне купував квиток з пересадкою, знаючи, що не скористається останнім етапом перельоту.

Як стверджує Lufthansa, такий прийом є прямим порушенням договору перевезення, що укладається з кожним пасажиром при купівлі квитків. Якби цей пасажир купив прямий квиток до Франкфурта, він би заплатив у цілому €2769. Тому в своєму судовому позові вимагає компенсувати їй різницю між вартістю квитків плюс відсотки – €2112.

Берлінський суд, який розглядав позов Lufthansa в грудні 2018 року, прийняв рішення на користь пасажира. Але авіакомпанія подала апеляцію, і тепер справа буде розглядатися в іншому суді, який поки не називається. 

У правилах перевезень у більшості авіакомпаній говориться про покарання за використання подібної тактики зниження вартості перельоту, але поки що жодна авіакомпанія не домоглась компенсації за ці порушення.

Джерело


Підписуйтесь на Telegram канал Ветер Дует та першими отримуйте повідомлення про знижки та акції.

Де шукати житло у подорожі?

  • Hotelscombined.сom — порівняння цін на готелі
  • Booking.com 
  • Airbnb — оренда апартаментів та кімнат, за посиланням на вас чекає бонус $34 на перше бронювання

Де ще шукати дешеві авіаквитки?

  • Kiwi.com  — зручний пошук перельотів по лоукостам
  • Tickets.ua —  пошук авіаквитків, жд та автобусів
  • Skyscanner.com — пошук та відслідковування цін на авіа

Затримали або відмінили рейс? Отримайте до 700€ компенсації через AirHelp.

Теги: