В аеропорту “Бориспіль” відкриють термінал F

Запуск терміналу F в аеропорту “Бориспіль” заплановано на весну 2019.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства Інфраструктури України.

«Однією із найбільших перемог став захід авіакомпанії Ryanair. Пасажиропотік через ДП «Міжнародний аеропорт «Бориспіль» у 2018 році зріс майже на 20%. 2019 року відбудеться запуск терміналу F, почнеться будівництво автостанції» – заявив міністр інфраструктури Володимир Омелян.

Генеральний директор ДП «Міжнародний аеропорт «Бориспіль» Павло Рябікін наголосив, що на початку квітня відкриється для експлуатації термінал F, який буде обслуговувати бюджетні авіакомпанії та чартерні перельоти.

Приблизно одночасно планується прийняття в експлуатацію першої частини паркінгу та продовження роботи над будівництвом перону біля терміналу D. Це дасть можливість обслужити на 3 млн більше пасажирів.

Будівництво карго-терміналу почнеться наприкінці травня і завершиться не більше, ніж за 8 місяців.

Павло Рябікін

«В 2018 році аеропорт отримав залізничне сполучення. В 2019 році продовжуємо розвивати доступність для пасажирів з різних регіонів України. В новому році починаємо будувати автостанцію. На стадії реалізації знаходяться Bus-гейти, вони дозволять збільшити кількість рейсів (+6),  які ми зможемо обслуговувати в терміналі D», – додав Павло Рябікін.

Термінал F в аеропорту “Бориспіль” був відкритий 21 вересня 2010 року. Пропускна спроможність складає 900 пасажирів на виліт та 900 – на приліт. Перші пасажири були прийняті 31 жовтня 2010 року. З 27 жовтня 2013 року Термінал «F» був заморожений і всі рейси були переведені у Термінал «B», а у подальшому – у Термінал «D». Термінал «F» був базовим для МАУ (міжнародні рейси) та обслуговував міжнародні та чартерні рейси 22 авіакомпаній.

Джерело


Підписуйтесь на Telegram канал Ветер Дует та першими отримуйте повідомлення про знижки та акції.

Де шукати житло у подорожі?

  • Hotelscombined.сom — порівняння цін на готелі
  • Booking.com 
  • Airbnb — оренда апартаментів та кімнат, за посиланням на вас чекає бонус $42 на перше бронювання

Де ще шукати дешеві авіаквитки?

  • Kiwi.com  — зручний пошук перельотів по лоукостам
  • Tickets.ua —  пошук авіаквитків, жд та автобусів
  • Skyscanner.com — пошук та відслідковування цін на авіа

Затримали або відмінили рейс? Отримайте до 700€ компенсації через AirHelp.