​​Прості лайфхаки для бюджетних подорожей

Кілька лайфхаків на власному досвіді, що дозволять вам зекономити в подорожі бюджет та аж ніяк не поступитися в комфорті.

Як зекономити на перельоті?

При пошуку авіа зверніть увагу на рейси зі стиковкою. Частіше такі рейси значно дешевші за прямі + бонусом ви можете отримати ще кілька міст для відвідування, за умови лейоверу (довгої зупинки). Для пошуку користуйтеся метапошуковими ресурсами, наприклад Kiwi.com.

Де ще шукати квитки на літак?

Якщо не маєте жорстких обмежень у часі на подорож, можете розглянути варіанти подорожі потягом або автобусом. З України до Польщі вже є швидкісні Інтерсіті, є багато бюджетних пропозицій автобусних перевезень по Європі. Пошукати можна на сервісі Omio.com.

Як дешево подорожувати Європою на потягах та автобусах

 

Користуйтесь BlaBlaCar для переміщення між містами — це ще один спосіб бюджетно дістатися потрібного призначення.

 

Як не витрачати зайвого на громадський транспорт?

Заздалегідь дізнайтесь як дістатися з аеропорту у місто. Громадський транспорт завжди буде найдешевшим варіантом. Вивчіть особливості умов: часто трапляються квитки що діють на певний час або кількість поїздок. Завжди вигідний варіант – абонемент на кілька днів. В багатьох містах існують спеціальні абонементи для туристів. Наприклад, в Лісабоні абонемент на всі види ГТ+фунікулери коштує десь 5-6 євро на добу, а разова поїздка 1-5 євро.

лайфхаки бюджетних подорожей

Як зекономити на житлі та не втратити в комфорті?

Найбільш бюджетними варіантами будуть — хостел, кімната в AirBnb або вписка — каучсерфінг. Окрім ціни, в цих видах житла є ще одна суттєва перевага для здешевлення подорожі — наявність кухні!

Пошукати хостели та дешеві готелі можна на сайті Booking.com або порівняти ціни на готелі на сайті Hotelscombined.

6 перевірених лайфаків як зекономити на житлі 50% і більше

 

Харчування

Отже, маючи у своєму розпорядженні кухню, ви можете готувати самотужки і зекономити ледь не 30% бюджету подорожі. В студентські часи, коли ми полетіли в Стокгольм за 250 грн, а макменю там коштувало 200 грн, ми везли з собою навіть ковбасу. Спершу сміялися з такої ідеї, а потім оцінили. Пізніше я не раз бачила, як досвідчені мандрівники беруть харчі з собою і в цьому немає нічого такого. В європейських містах середній чек у закладах харчування 10-30 євро з людини, тож можна непогано зекономити.

Інший лайфхак — шукайте, де харчуються місцеві. Часто популярні заклади розраховані на туристів з відповідними цінами. Наприклад, в Лісабоні вам принесуть кілька тарілок з закусками, а потім внесуть їх в рахунок. В Італії беруть додаткову плату за посадку за столик та обслуговування. Але це працює лише на туристів. В закладах для місцевих ціни будуть нижче, ніяких прихованих плат і відмінна якість. Головна ознака місцевого закладу — відсутність меню на різних мовах, навіть англійською.

 

Розваги та визначні місця

Якщо ви студент і вам пощастило мати міжнародне посвідчення ISIC (можна заздалегідь замовити) – ви можете розраховувати на знижки у музеї та галереї (а також на проїзд, житло та покупки, детальніше на сайті).

Деякі музеї та центри розваг пропонують знижку при придбанні квитка онлайн. Окрім економії в такий спосіб ви ще й можете уникнути черг туристів за квитками на місці. Звертайте увагу на абонементи, часто пакетний квиток буде коштувати значно дешевше, ніж вхід в окремі місця. Так в Римі можна купити абонемент на відвідування Колізею+Форум+Палатінский пагорб обійдеться на 15% дешевше, ніж всі ці квитки окремо.

Якщо ви подорожуєте з дитиною – купуйте сімейний квиток. Ціна за двох дорослих та дитину буде значно дешевше, ніж окремі квитки.

Ще один лайфхак – дізнайтеся про розклад роботи музеїв та галерей, які ви хочете відвідати. В Європі дуже широка практика дня відкритих дверей щомісяця, наприклад кожної останньої п’ятниці місяця. Можливо вам пощастить і дати вашого приїзду співпадуть.


Де шукати житло у подорожі?

  • Hotelscombined.сom — порівняння цін на готелі
  • Booking.com
  • Airbnb — оренда апартаментів та кімнат, за посиланням на вас чекає бонус $39 на перше бронювання

Де ще шукати дешеві авіаквитки?

  • Kiwi.com  — зручний пошук перельотів по лоукостам
  • Tickets.ua —  пошук авіаквитків, жд та автобусів