Як вижити при довготривалому перельоті

Якщо вам доводилося літати більше 5 годин, то ви певно вже встигли відчути на собі усі наслідки довготривалого перельоту: набряклість обличчя, подразнення слизових оболонок очей та носа, головний біль, а ще й можливо нудоту. Цього можна уникнути, мінімально підготувавшись до довготривалого рейсу. Ось кілька порад, які зроблять з вас профі-мандрівника:

довготривалий рейс

  1. Пийте багато чистої води. В польоті організм зневоднюється – це одна з основних проблем, від якої ми страждаємо. Намагайтеся уникати води з поїлок у літаку та брати на борт бутельовану воду або набирати її з поїлок в аеропорту.
  2. Візьміть з собою зволожуючі краплі для носа. Після 5-6 годин перельоту ви зрозумієте чому. Повітря на борту дуже сухе, свербіти в носі наче там скловата, починає дуже швидко. Рекомендую Но-Соль або аналог.
  3. Гігієнічна помада або бальзам. Це унісекс порада. Чоловіки, будьте певні, що ваші губи будуть так само сохнути 10 годин поспіль незалежно від гендеру.
  4. Зволожуючий крем для рук. Як ви вже зрозуміли, всі 10 годин льоту ви будете боротися з наслідками зневоднення організму.
  5. Штучна сльоза для очей. Просто must have! Якщо ви ще й дивитися кіношку або втикаєте в ноут в польоті, відчуття скловати в очах вам гарантоване. Є компактні варіанти крапель “поштучно”. Спитайте в аптеці
  6. Зволожуючий крем для обличчя якщо не хочете виглядати як китайський бджоляр після посадки. Все це можна знайти в міні форматів і помістити в маленькій кишені рюкзака або сумки. А от комфорту вам від цього буде набагато більше
  7. Мелатонін або його замінники. Це більш доречна штука, якщо по прильоту на вас чекає сильна різниця в часі. Проте, ці пігулки допоможуть добре заснути, навіть якщо під боком верещатиме дитя. Прийміть 1-2 таблеток за півгодини до сну.
  8. Беруші. Коментарі зайві. Просто підберіть добрий варіант до вильоту.
  9. Зручна подушка для сну. Раджу звертати увагу на надувні варіанти – дуже зручно й не займає місця в рюкзаку. Можна пошукати щось на Aliexpress, наприклад прикольна подушка за $13, варіант like a pro за $22

10. Маска для сну. Класна штука, повірте. Замінником може бути шарф або бафф. На Aliexpress можна пошукати маску з якимось покемоном за пару баксів, щоб було веселіше.

11. Для мандрівників 80 левелунадувна підставка для ніг, з якою можна комфортно спати в літаку, щоб не затікали ноги.

А які у вас є лайфхаки для довгих перельотів? Поділіться у коментарях

Теги: