Нетипова Прага: за чим повернутися у столицю Чехії

У Чехію можна приїжджати нескінченну кількість разів за затишною  атмосферою, смачною кухнею, надзвичайною архітектурою і кожен раз відкривати для себе щось нове. Це казкове місто з тисячолітньою історією, де поєднані старовинна архітектура з сучасною міською культурою. Місто, де заведено ходити з кошиком на міські ринки або можна знайти безліч затишних кав’ярень, щоб випити флет-вайт на поговорити про погоду.

У співпраці з DreamHostels підготували небанальний гід по цікавих куточках Праги:

  1. MeetFactory(Ke Sklárně 15) – міжнародний мистецький центр, створений у 2001 році скульптором Девидом Черним, який є автором ряду провокаційних інсталяцій таких як «Ентропа» та «Підвішений». Центр працює не тільки як арт-простір, але і як концертний майданчик, на якому виступають сучасні інді гурти на кшталт Kings of Convenience або Crystal Fighters. У перервах між великими івентами в MeetFactory проходять локальні вечірки, виставки та кінопокази, вхід на які, як правило, безкоштовний. Стежити за заходами можна на сайті мистецького центру.
  2. Гавличкові сади – Гребовка (Havlíčkovy sady – Grébovka) – це парк у стилі італійського Ренесансу. Південний схил парку займає виноградник, закладений Карлом IV. На жаль, від колишніх імперських виноградників залишилася лише невелика кількість лози, але вся вона плодоносить. Вино роблять прямо в парку на невеликій винокурні, а спробувати його можна в місцевому ресторані «Pavilon Grébovka». До речі, з високого пагорба парку відкривається один з найкращих краєвидів на Прагу.
  3. Vnitroblock(Tusarová 31) – мультифункціональний проект, який перетворює покинуті будівлі старого міста на сучасний простір, у якому зберігається дух історії. Мета проекту – оживити не один старий будинок, а цілу вулицю. Сюди можна зайти на каву, придбати одяг місцевих дизайнерів, потрапити на вечірку або кінопоказ. Перевіряй календар подій проекту на сторінці у facebook або на сайті.
  4. Ankali(Lopuchová 6) – найбільша техно-тусовка в Празі збирається саме там. Нехай тебе не лякає зовнішній вигляд цього місця, атмосфера всередині відмінна – хтось навіть називає це місце «маленький празький Берлін». Стежити за заходами закладу найкраще на стильному сайті.
  5. Cafe Letka(Letohradská 44) – мрія мандрівника-блогера. У закладі красивий інтер’єр з дерев’яними столами, смачною кавою, сніданками і домашнім лимонадом. Усі страви тут не тільки смачні, а ще й доповнять вашу стрічку в інстаграм. А увечері кафе перетворюється в затишний бар. Отримати додаткове натхнення можна на facebook сторінці закладу.

Дізнайтеся, що подивитися, де смачно поїсти та куди сходити розважитися у повному телеграм гіді Dream Hostels: https://t.me/DREAMHostelsBot

Цей матеріал створено за підтримки партнера – європейської мережі хостелів Dream Hostel.