5 простих та корисних сніданків, які легко приготувати на кухні хостелу

Деякі хостели мають незвичайні бонуси, як величезний батут з неперевершеним краєвидом або гірку, яка з другого поверху веде прямісінько в океан. Та є ряд не менш важливих переваг. При бронюванні хостелу зверніть увагу на наявність кухні. Гостьова кухня означає, що ви можете готувати власні страви, заощаджуючи кошти на сніданках і вечерях, слідкувати за своїм раціоном і вживати корисні страви навіть під час мандрівок.

Тож ми разом з DREAM Hostels зробили добірку швидких та корисних сніданків, які легко можна приготувати на кухні хостелу.

1. Авокадо тости

Легко, швидко, поживно і майже не потребує зусиль. Достатньо сходити у супермаркет або на місцевий ринок, обрати стиглий авокадо й декілька шматочків цільнозернового хліба. Пропонуємо варіант авокадо тостів з томатами та базиліком. Намасти тост оливковою олією та підсмаж його на сковорідці до появи хрусткої скоринки. Зверху викладай авокадо, попереднього подрібнивши його виделкою, шматочки томатів та листочки базиліку. Приправ тост бальзаміком та додай сіль, перець за смаком.

2. Вівсяна каша з яблуками та корицею

Якою б банальною страва не була, але це швидко і корисно. Тож, достатньо зварити вівсяні пластівці з цукром і вершковим маслом або просто залити їх окропом і залишити на 5 хвилин. Поки каша закипає або запарюється, ріжемо половинку яблука на шматочки та викладаємо в тарілку. Зверху посипаємо корицею, додаємо трохи солі і кладемо чайну ложку меду. Коли каша буде готова, перекладаємо її на яблука з корицею і медом, перемішуємо. Зверху можна прикрасити ягодами або м’ятою.

3. Млинці з яблуками

Навіть важко уявити, що може бути краще ніж млинці на сніданок. Пропонуємо простий варіант: придбайте 4-5 великих яблука, пару штук яєць, мелену корицю та позичте на кухні хостелу склянку борошна. Швиденько очистить яблука та натріть їх на тертку або наріжте маленькими шматочками, додайте яйця, цукор, борошно та корицю, все добре перемішайте. Ложкою формуйте оладки і обсмажте їх на вершковому маслі або олії з обох сторін по 3-4 хвилини. Смачні та ароматні яблучні млинці на сковороді готові.

4. Чіа –пудинг

Чудовим варіантом корисного сніданку стане чіа-пудинг, який з самого ранку зарядить організм енергією і масою корисних речовин. Щоб приготувати чіа-пудинг, тобі знадобиться молоко або йогурт, свіжі ягоди та фрукти, а також горіхи, сухофрукти та пластівці за бажанням. Для початку потрібно залити дві столові ложки насіння чіа будь-яким молоком або йогуртом і поставити склянку на ніч в холодильник (або хоча б хвилин на 20-30). Додати в десерт відразу можна сухофрукти, горішки, кокосову стружку або какао. Після того, як насіння вберуть вологу можна додати полуницю, малину, персик або будь-які інші сезонні фрукти і ягоди.

5. Омлет з помідорами чері

У деяких хостелах на кухні можна знайти мікрохвильову піч, тож можна швидко приготувати собі смачний омлет. Збий виделкою або вінчиком яйця з молоком, сіллю, перцем і шматочками помідорів. Залий суміш в глибоку тарілку. Запікай в мікрохвильовці 5 хвилин. Можна додавати, крім помідорів, твердий сир, болгарський перець або інші овочі.

Порада: Іноді на кухні хостелу можна знайти залишки таких продуктів як борошно, олія, сіль, цукор та інших. Тож перш ніж йти за покупками до магазину перевір, може хтось вже придбав ці продукти і у тебе буде шанс ще трошки зекономити.


Цей матеріал створено за підтримки партнера – європейської мережі хостелів Dream Hostel.

Теги: